Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Hoe gaan wij om met het Coronavirus

Vebego Airport Services en het Coronavirus

Als specialist in facilitaire dienstverlening en zorg, houden wij de ontwikkelingen rond het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Enerzijds om te zorgen dat onze medewerkers veilig hun werk kunnen blijven doen, anderzijds zodat wij onze opdrachtgevers gedegen kunnen informeren over werkwijzen, protocollen en maatregelen. Op deze pagina leest u hoe wij omgaan met de Corona-uitbraak en vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Deze updaten wij continu op basis van nieuwe inzichten, richtlijnen en protocollen.

Corona Meest Gestelde Vragen

Goed voorbereid

Zeker omdat schoonmaak ondersteunend is aan diverse vitale sectoren, is het van groot belang dat onze werkzaamheden zoveel mogelijk doorgang kunnen vinden. Daarom nemen wij, naast de adviezen van het RIVM, aanvullende maatregelen om te zorgen dat onze medewerkers hun werkzaamheden veilig en efficiënt kunnen blijven uitvoeren.

Help mee! 

Ook u kunt helpen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Download onze instructiekaart handhygiëne en deel deze binnen uw organisatie. Samen staan we sterk!

Download instructiekaart
Coronavirus

Hoe kan ik het COVID-19 (Corona) virus oplopen en hoe verspreidt het zich?

Over het Corona-virus zijn nog veel zaken onzeker en onduidelijk. Wat op dit moment (16 maart 2020) bekend is:

Het virus kan worden opgelopen via direct contact (mens-mens/ mens – dier/ dier – mens)
Virusdelen worden via hoesten en niezen door een besmet persoon verder verspreid.
Het virus is druppelvormend en hiermee een zwaar virus. Dat betekent dat het moeilijk in de lucht aanwezig blijft, maar neerslaat op horizontale vlakken
Door in de ellenboog te niezen, regelmatig de handen te wassen, handen schudden te vermijden en een sociale afstand van 1,5 meter aan te houden beperkt u de risico’s.

Hoe lang leeft het COVID-19 virus zonder op mens of dier aanwezig te zijn?
Het virus kan 12 uur overleven op een oppervlak zonder een menselijke of dierlijke “host”. Doordat het virus zwaar is en daardoor moeilijk in de lucht blijft hangen, is er na 1,5 uur er voldoende zekerheid dat het virus niet meer in de lucht aanwezig is.

Hoe vaak moet ik per dag mijn handen wassen of desinfecteren?
Er is geen specifiek aantal keren dat u uw handen moet wassen. Als u in aanraking komt met een oppervlak, product of persoon die mogelijk besmetting kan veroorzaken, was dan uw handen voordat u iets anders aanraakt. Bedenk zelf of er een risico bestaat op besmetting en handen wassen dus nodig is, gebruik uw gezond verstand. Handen wassen is bijvoorbeeld erg van belang voordat u gaat koken, voordat u gaat eten, na toiletbezoek, tussen het schoonmaken van 2 patiëntenkamers. Denk eraan om te hoesten of niezen in uw elleboog in plaats van in uw handen. Blijf over het algemeen zo veel mogelijk met uw handen uit uw gezicht.

Moet ik speciale zeep gebruiken voor het handen wassen of volstaat gewone handzeep ook?
Gewone handzeep is voldoende voor het wassen van de handen.

Waar kan ik de instructiekaart handhygiëne vinden voor het handen wassen?
Deze kunt u hier downloaden.

Wanneer meld ik me wel of niet ziek?
Bij de volgende klachten is het belangrijk om u ziek te melden:

Verkoudheid, bij beroepen als de schoonmaak die vitale sectoren ondersteunen, blijf zoveel mogelijk aan het werk
Keelklachten, bij vitale beroepen als de schoonmaak die vitale sectoren ondersteunen, blijf zoveel mogelijk aan het werk
Koorts boven de 38 graden, meld u ziek en ga zo snel mogelijk naar huis