Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022

Ontmoet Annie Trash de rijdende afvalemmer op Schiphol

Annie Trash is dé afvaltexpert van Hago Airport Services

Onze collega’s zijn ook verantwoordelijk voor de schoonmaak van de D-pier. Hier komen of vertrekken reizigers van en naar verschillende landen van Europa. Zo’n reis brengt altijd een soort van gezonde spanning met zich mee en wat u dan vaak ziet is dat men niet meer zo bewust is van de rotzooi die ze achterlaten. Hierdoor moeten onze collega’s veel zwerfafval opruimen. De komst van Annie heeft hier echter wel verandering in gebracht! Annie Trash kan autonoom rijden en dat betekent dat zij zonder tussenkomst van de mens zelfstandig haar weg vindt tussen de bankjes en tafels op de D-Pier. Door haar aanwezigheid worden mensen getriggerd om op de juiste manier hun afval te deponeren. Dit leidt niet alleen tot minder zwerfafval, maar ook veel vrolijke gezichten. Want zeg nou zelf? Annie is toch ook een snoepje?

Omdat Annie Trash ook met een beetje hulp op andere plekken kan rijden wordt ze vaak uitgenodigd. Annie gaat graag op reis en vindt het heel leuk om mensen op een laagdrempelige manier bewust te maken van de juiste manier voor het weggooien van afval. U kunt de avonturen van onze Annie Trash volgen via Facebook: AnnieTrashSchiphol.

Sannie Bin op Schiphol

In een van de hokjes van het sanitair in de BC-corridor hangt de Sannie Bin. Deze machine is meer dan twee jaar in ontwikkeling, en we hebben nu een testmodel om te kijken hoe deze in het echt werkt. De machine vervangt de dameshygiënebox. Omdat al het afval luchtdicht verpakt wordt, is het hygiënischer dan de huidige bakken. En ook kan het afval nu gewoon weggegooid worden, in plaats van dat de bak opgehaald moet worden en in Amsterdam gereinigd wordt.


Inmiddels zijn er al meer dan 1200 afvalzakjes gemaakt! De zonemanagers en de schoonmakers van deze groep helpen met de bak te legen. We testen het apparaat nog de rest van het jaar. Zo kunnen we kijken of het goed werkt. Ook gaan we aan de bezoekers vragen wat ze er van vinden.

Kom gerust ook zelf eens kijken!

Schoonmaak Sannie Bin Vebego Airport (1)