Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022
Logo Familiebedrijven Award 2020
Trotse winnaar van de familiebedrijvenaward 2022

Hi-Gene

Wij nemen het initiatief om in samenwerking met de non-gouvernementele organisatie ICS deze ramp te bestrijden door het bundelen van onze kennis en expertise.

Hi-Gene wil kindersterfte voorkomen door een gerichte aanpak op het gebied van hygiëne

Wij kunnen bioscoopkaartjes boeken met onze mobiele telefoon en onderweg met de iPad thuis de kachel hoger zetten. Bizar dat de wereld waarin dit mogelijk is, dezelfde wereld is waar jaarlijks honderdduizenden kinderen onder de vijf, sterven aan diarree omdat ze geen schoon water en zeep hebben.

Hi-Gene is er helemaal klaar mee. Wij stropen de mouwen en pakken dit probleem bij de wortel aan: schoon water, zeep, sanitaire voorzieningen en vooral: kennis over goede hygiëne. Want van schoon water in een vieze jerrycan word je nog steeds ziek.

Samen met de NGO ICS gaan wij naar scholen, ziekenhuizen en in plaatselijke gemeenschappen om een duurzame hygiëneketen op te bouwen om zo deze vorm van kindersterfte zoveel mogelijk de das om te doen.

 

Onze bijdrage

In stichting Hi-Gene wordt de core-business van Vebego met volle kracht ingezet: onze kennis op het gebied van facility management, hygiëne en onze kennis en kunde op het aangaan en optimaal benutten van innovatieve samenwerkingsverbanden.

Hi-Gene zet zich op betrokken wijze in om kennis over hygiëne te delen. Op scholen, ziekenhuizen en in plaatselijke gemeenschappen. Daarnaast faciliteert Hi-Gene in het creëren van een duurzame keten om zo naast educatie ook te kunnen voorzien in schoon water, zeep en sanitaire voorzieningen.

 

Bron: www.hi-gene.org

Hi Gene 2019 Vebego Airport