Mohammed is gefascineerd door het wereldwijde web én vindt het leuk om voorspellingen te doen aan de hand van beschikbare informatie. Het helpen van andere mensen staat echter op nummer 1 in het favorietenlijstje van Mohammed...

Naam:                          Mohammed
Leeftijd:                       47 jaar

Wat zijn je hobby’s?
Ik houd ervan om dingen te onderzoeken. Van alles met cijfers, combinaties, programmeren. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om bij een paardenrace te voorspellen hoe de top 5 eruit zal gaan zien bij de finish. Online rondneuzen, dingen opzoeken en met computers bezig zijn vind ik heel interessant. Daarnaast houd ik van lezen en studeer ik Arabisch en Islamitisch.

Wat is je lievelingseten?
Mijn lievelingseten is rijst met vlees en saus.

Wat is je lievelingsnummer/lievelingsmuziek?
Mijn lievelingsartiest is Bob Marley.

Bij welke organisatie werk je?
Ik werk bij Hago Airport Services.

Wat voor werk doe je?
Ik ben een man van de logistiek. Dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het afval, het transporteren ervan en de afvalbakken. Op een dag til ik heel wat af.

Wat is zo leuk aan je werk?
Het leukste aan mijn werk vind ik het schoonmaken van de afvalbakken. Het is lekker relaxt werk.

Hoelang werk je bij ons?
Ik werk hier in vaste dienst vanaf januari 2017.

Waarom doe je dit werk?
Ik houd van alles wat te maken heeft met schoonmaken. Ook al kom ik vermoeid thuis na een dag werken, wil ik toch nog alles schoonmaken.  

Hoe ziet een dag op Schiphol eruit?
Als ik binnenkom, drink ik eerst een kopje koffie en klets ik met mijn collega’s. Dan ga ik mijn materialen pakken en alles voorbereiden, zodat ik daarna gelijk aan de slag kan. Ik begin het liefst vroeg. Ik werk op de BC corridor en begin altijd op de C pier. Daar maak ik de prullenbakken helemaal schoon. Eerst rijd ik een rondje op mijn scooter, dan gooi ik alles weg. Dan heb ik een kwartiertje pauze en rijd ik vervolgens mijn volgende rondje. Rond de middagpauze heb ik een half uur pauze en rijd ik mijn laatste rondje. Ik gooi op een dag zo’n 2 à 3 keer het afval weg. Ik maak alles klaar voor de volgende collega, want ik help mijn collega’s graag. Ook als ik bijvoorbeeld bij de toiletten kom, duw ik altijd het afval even aan of ik ruim iets op waar nodig.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tijdens je werk op Schiphol?
Het leukste wat ik meemaak op Schiphol vind ik het helpen van mensen door ze bijvoorbeeld de weg te wijzen. Ik wijs passagiers dan bijvoorbeeld de weg naar hun gate. Vroeger was ik padvinder dus ik heb het altijd al leuk gevonden. Ik houd ervan om sociaal te zijn met andere mensen. Ik behandel anderen altijd zoals ik zelf behandeld wil worden.

Deel dit artikel: