Op zondag 25 november vertrokken schoonmakers van Asito en Hago Airport Services, allen werkzaam @Amsterdam Airport Schiphol, naar Ghana om daar de lokale bevolking te helpen en informeren over het belang van hygiëne. Regelmatig posten wij een blog over deze bijzondere reis, die zij samen maken.

Zondag was het dan eindelijk zover: de langverwachte reis naar Ghana! Met 12 enthousiaste deelnemers van Hago Airport Services (waarvan 2 via Actief Werkt) en Asito zijn wij de reis naar Elmina begonnen. En het feest begon al op Schiphol want Badu heeft het gepresteerd om 7!! Koffers mee te nemen. Dus alle koffers overhoop, kilo’s verdelen en inche ken geblazen. Door alle collega’s van HAS en Asito uitgezwaaid en toen waren we na 6,5 uur vliegen toch echt in Ghana aangekomen!  We werden met live muziek ontvangen op het vliegveld en daarna was het vooral de warmte die ons overviel. Maar met een verschil van 30 graden met Nederland is dat ook niet zo vreemd. Na een lekker nachtje en ontbijtje in Accra onze reis vervolgt naar Elmina. Wat een indrukken onderweg, vrouwen met grote manden eten op hun hoofd, baby’s in hun buidel en geitjes en kippen overal. Over de toiletten onderweg gaan we het niet al te lang hebben, maar laten we zeggen dat de Franse gaten op de route du soleil er niks bij zijn. Het werd maar weer eens extra benadrukt: wij zijn hier niet voor niks!
Wij zijn hier met een missie en dat is onze kennis van hygiëne overbrengen. Vanavond generale repetitie, morgen gaan we voor het echie!

Da yie & tot morgen!

Team Hi-Gene

Deel dit artikel: