Na een goeie nacht en een stevig ontbijt is het dan eindelijk zover: we gaan de scholen bezoeken! Daarvoor zijn we hier gekomen en we hebben er allemaal zin in! Eerst alle schoonmaakartikelen tellen en verdelen over de 3 bussen. En nadat we Nigel als Chef Magazijn hebben bekroont, kon het sjouwen beginnen!

De schone shirts waren in 2,5 seconde kleddernat, deze temperaturen zijn wij duidelijk niet gewend. We zouden om half 9 vertrekken, dat werd uiteindelijk kwart over 10, ach we geven ons er maar aan over!

We gingen verdeeld over 3 bussen (per bus 4 Hi-Gene deelnemers, 2 mensen van de theatergroep, schoolambassadeurs, projectleiders van de bouw van de toiletten en natuurlijk de chauffeur zelf) op pad. In totaal hebben we 9 scholen bezocht en daar onze kennis over hygiëne gedeeld, hieronder een paar mooie ervaringen:
- De kinderen zijn zo geïnteresseerd en nieuwsgierig en pikken de informatie over hygiëne heel snel op.
- De door ons meegebrachte cadeaus (dank voor alle donaties!) werden gretig ontvangen, de kinderen zijn zo dankbaar met een simpele pen of een snoepje. Voor sommige van ons een emotioneel moment.
- Wij hebben een school bezocht in een vluchtelingenkamp van Ivoorkust. Deze mensen zijn gevlucht voor de oorlog in hun eigen land en worden hier opgevangen. Extra heftig, maar fijn ook wat voor deze mensen te kunnen betekenen.
- Wij hebben een paar ware acteurs meegenomen vanuit Nederland, Mehmet, Kazim, Thayvel, Meryem, Mohamed en Patricia laten de kinderen fantastisch zien hoe je goed kan schoonmaken.
- Maar ook de presentatoren doen er niet voor onder, Barbara, Nigel, Badu, Ernest, Aaron en Lieselotte leggen de kinderen feilloos uit wat hygiëne is.

Het was een dag van veel indrukken, veel lachen en soms ook een traan. Morgen gaan we er weer fris tegen aan!

Da yie & tot morgen!

Team Hi-Gene

Deel dit artikel: