Vandaag de tweede dag dat we de scholen bezoeken. Wow, weer zoveel gezien en gedaan. Hoe krijgen we ooit goed uitgelegd wat we hier allemaal meemaken?

Laten wij beginnen bij het begin! ‘Goed geslapen?’ Is de meest gestelde vraag bij het ontbijt. ‘Ja’, de meeste van ons sliepen als roosjes om alle indrukken te verwerken. Voor vier dames gooide de tropische regenbui echter roet in het eten. Een lekkend dak zorgde voor een waterbed! Aiii, als dat maar goed gaat komen vandaag met zo weinig slaap op zak.

We zullen jullie niet lang in spanning houding, want natuurlijk kwam het goed! Hieronder een aantal bijzondere momenten van vandaag:
- Groep 2 heeft een moslimschool bezocht, Mehmet groette de kinderen en deze groetten zo enthousiast terug, overweldigend!
- Patricia is echt de Nanna van de groep, er wilden zoveel kinderen bij haar op schoot, maar meer dan vier tegelijk paste echt niet!
- Badu moet in haar vorige leven juffrouw zijn geweest, zij vertelt met zoveel geduld en passie dat de kinderen aan haar lippen hangen.
- Barbara op de school van haar zoons etuis gevuld heeft met leuke spulletjes voor de Ghanese kinderen en die werden met veel dankbaarheid in ontvangst genomen.

Dit jaar is Linda van VEI (technisch projectbegeleidster van de bouw van de toiletten op de scholen) aangesloten bij ons programma. Aan het einde van de dag spreekt ze ons nog toe: ‘De kennis die jullie vanuit Nederland hier delen in Ghana is van onschatbare waarde!’
Mooie woorden, voor een mooie dag!

Team Hi-Gene

Deel dit artikel: