Wat vliegt de tijd! Alweer de laatste dag dat wij de scholen gaan bezoeken! Iedereen heeft goed geslapen, dus we gaan er weer vol goede moed tegenaan.

Hieronder de meest bijzondere verhalen van vandaag:
- Groep 1 heeft een school voor dove en blinde kinderen bezocht. Heel indrukwekkend. De kinderen wonen ook bij de school, omdat ze van heinde en verre moeten komen. Het is natuurlijk prachtig dat deze kinderen hier opgevangen worden, maar het is ook wel heel confronterend als je de voorzieningen ziet. Extra besef-moment hoe goed wij zaken in Nederland geregeld hebben, daar mogen we dankbaar voor zijn. De dove kinderen met behulp van een doventolk toch een gave instructie kunnen geven!
- Nanna (oma) Patrica heeft de instructie gegeven met een baby in de buidel op haar rug, prachtig!
- Groep 2 is op de laatste school ontvangen alsof ze prinsen en prinsessen waren! Zo dankbaar dat wij de instructie op de school kwamen geven.
- Bijzonder om vanuit vanuit Nederland zoveel nationaliteiten te vertegenwoordigen, oorspronkelijk komen onze deelnemers uit Nederland en Ghana, maar ook Turkije, Marokko, Cuba en Congo.

Aan het einde van de dag hebben wij met de hele groep Elmina Castle bezocht. Dit Fort is zowel door de Portugezen als de Nederlanders gebruikt om de slaven gevangen te houden alvorens zij op de boot richting Amerika gezet werden. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis. Heel indrukwekkend om te zien.

De laatste avond afgesloten met alle mensen die geholpen deze reis tot een succes te maken: de theatergroep, projectmanagers van VEI en de lokale medewerkers van de scholengemeenschappen. Nogmaals DANK!

En dan zit het erop. In totaal hebben wij bij 28 scholen en duizenden kinderen onze kennis over hygiëne mogen overdragen. Het was een groot succes. Dankbaar en vol van alle ervaringen gaan wij vrijdag onze reis naar Nederland beginnen!

Team Hi-Gene

Deel dit artikel: