Wij kunnen bioscoopkaartjes boeken met onze mobiele telefoon en onderweg met de iPad thuis de kachel hoger zetten. Bizar dat de wereld waarin dit mogelijk is, dezelfde wereld is waar jaarlijks honderdduizenden kinderen onder de vijf, sterven aan diarree omdat ze geen schoon water en zeep hebben.

Hi-Gene is er helemaal klaar mee. Wij stropen de mouwen en pakken  dit probleem bij de wortel aan: schoon water, zeep, sanitaire voorzieningen en vooral: kennis over goede hygiëne. Want van schoon water in een vieze jerrycan word je nog steeds ziek.

Samen met de NGO ICS gaan wij naar scholen, ziekenhuizen en in plaatselijke gemeenschappen om een duurzame hygieneketen op te bouwen om zo deze vorm van kindersterfte zoveel mogelijk de das om te doen.

 

Onze bijdrage

In stichting Hi-Gene wordt de core-business van Vebego met volle kracht ingezet: onze kennis op het gebied van facility management, hygiëne en onze kennis en kunde op het aangaan en optimaal benutten van innovatieve samenwerkingsverbanden.

Hi-Gene zet zich op betrokken wijze in om kennis over hygiëne te delen. Op scholen, ziekenhuizen en in plaatselijke gemeenschappen. Daarnaast faciliteert Hi-Gene in het creëren van een duurzame keten om zo naast educatie ook te kunnen voorzien in schoon water, zeep en sanitaire voorzieningen.

 

Bron: www.hi-gene.org

 

Blog | Dag 6 Aan alle mooie dingen komt een eind...

Aan alle mooie dingen komt een eind ook aan onze reis naar Ghana. Gisteren zaten wij alweer in de bus terug naar Accra, om terug te vliegen naar Amsterdam. Wat we deze week als team hebben meegemaakt valt moeilijk onder woorden te brengen.

Aan alle mooie dingen komt een eind..

Blog | Dag 5 Het laatste bezoek aan de school...

De dag startte, zoals deze elke dag start in Ghana. Rond 06:00 wordt mijn kamergenoot wakker, doucht zich en gaat naar het resort en ik blijf nog lekker tot 7:20 in bed liggen. Na een lekkere douche ga ik naar het ontbijtbuffet.

De laatste dag...

Blog | Dag 4 Een lekker ontbijt en op tijd richting de scholen...

Deze blog is van Cetin. Gisteren zijn wij vroeg opgestaan, en zijn wij 6 uur richting het strand gegaan. Daar hebben wij lekker ontspannen en genoten van de zonsopgang en een lekker ontbijt. We zijn op tijd richting de scholen vertrokken! Het was heel druk op de weg en onze buschauffeur heen klein ongeluk gehad met een andere auto. In Ghana maakt dit niet uit, we zijn gewoon verder gereden.

Op tijd richting de scholen...

Blog | Dag 3 De eerste scholen bezocht...

Mijn naam is Timo. Ik ben Objectleider bij Asito en ben samen met 11 collega’s in Ghana om in samenwerking met stichting Hi-Gene onderwijs te geven op scholen met betrekking tot het schoonmaakvak...

De eerste scholen bezocht...

2019

Blog | Dag 2 Eindelijk aangekomen in Accra...

Na een hele goede vlucht zijn we dan gisteravond aangekomen in Accra. Helaas verliep dit niet allemaal even vlekkeloos door het ontbreken van een visum. Gelukkig kon dit worden opgelost en konden we na enige vertraging richting het Airport View hotel rijden in Accra.

Aangekomen in Accra...

Blog | Dag 1 De reis begint... op Schiphol

Het is bijna zover, nog een paar uur en dan vertrekken we naar Ghana. Voor het eerst ga ik op reis met een koffer vol schoolspullen, flesje bellenblaas, drinkbekers, voetballen en tandenborstels...

Het begin...

2018

Dag 04 | Wat vliegt de tijd...

Wat vliegt de tijd! Alweer de laatste dag dat wij de scholen gaan bezoeken! Iedereen heeft goed geslapen, dus we gaan er weer vol goede moed tegenaan.

Wat vliegt de tijd...

Water for life

Water for Life is in Ghana betrokken bij schoolprojecten in Elmina en Cape Coast. In samenwerking met het WorldCoaches programma van de KNVB wordt voetbal gebruikt om schoolkinderen te trainen op het gebied van hygiëne en sanitatie. Water for Life draagt bij door te zorgen voor water en sanitaire voorzieningen op de scholen. Verdeeld over 4 verschillende projecten wordt in totaal op 100 scholen geïnvesteerd in sanitaire voorzieningen, wateraansluitingen en trainingen. Daarmee worden maar liefst 40.000 schoolkinderen bereikt.

Lees meer

Dag 03 | Tropische regenbui en een waterbed

Vandaag de tweede dag dat we de scholen bezoeken. Wow, weer zoveel gezien en gedaan. Hoe krijgen we ooit goed uitgelegd wat we hier allemaal meemaken?

Tropische regenbui en een waterbed...

Dag 02 | Chef de Magazijn

Na een goeie nacht en een stevig ontbijt is het dan eindelijk zover: we gaan de scholen bezoeken! Daarvoor zijn we hier gekomen en we hebben er allemaal zin in! Eerst alle schoonmaakartikelen tellen en verdelen over de 3 bussen. En nadat we Nigel als Chef Magazijn hebben bekroont, kon het sjouwen beginnen!

Chef Magazijn...

Dag 01 | De reis begint...

Een indrukwekkende reis waarbij onze collega's van Hago Airport Services, ActiefWerkt! en Asito zich belangeloos inzetten om de lokale bevolking van Ghana te informeren over hygiëne.

De reis begint...

Hi-Gene 2018 Ghana

Op zondag 25 november 2018 vertrok een team van schoonmakers van Hago Airport Services samen met een aantal schoonmaakcollega's van Asito naar Ghana. Daar gaan zij voor de stichting Hi-Gene de lokale bevolking en dan met name scholieren uitleg en begeleiding geven over zorgvuldig omgaan met schoon water. Ook leggen zij uit wat een goede hygiëne is en dat doen zij op verschillende plaatsen in Ghana. Regelmatig plaatsen wij een blog over deze bijzondere reis 

Stichting Hi-Gene gaat weer op reis!

Oktober 2017 | Net als vorig jaar gaan een aantal medewerkers van Vebego Airport Services weer met Hi-Gene naar Ghana. Hier gaan zij op bassischolen voorlichting geven in schoonmaakonderhoud van sanitair. Vitens Evides International (VEI) heeft wederom gezorgd voor mooie, nieuwe sanitaire voorzieningen op basisscholen in de regio Cape Coast. Wij sluiten hier als Stichting Hi-Gene opnieuw op aan om de gebruikers, de basisschoolkinderen, te trainen in het schoonmaken en houden van het sanitair, zodat de ruimtes hygiënische en schoon blijven. Net als vorig jaar doen we dit weer samen met een toneelgroep. Bekijk onze video om een indruk te krijgen van deze prachtige reis!

Bezoek aan Ghana

Oktober 2016 | Een team van 14 medewerkers van Hago Airport Services is in oktober 2016 met Hi-Gene naar Ghana vertrokken. Hier hebben zij samengewerkt met een theatergroep. Samen met de theatergroep is met Hi-Gene een trainingsprogramma uitgevoerd. In totaal zijn 15 scholen in Elmina bezocht.

Deel dit artikel: