Wij kunnen bioscoopkaartjes boeken met onze mobiele telefoon en onderweg met de iPad thuis de kachel hoger zetten. Bizar dat de wereld waarin dit mogelijk is, dezelfde wereld is waar jaarlijks honderdduizenden kinderen onder de vijf, sterven aan diarree omdat ze geen schoon water en zeep hebben.

Hi-Gene is er helemaal klaar mee. Wij stropen de mouwen en pakken  dit probleem bij de wortel aan: schoon water, zeep, sanitaire voorzieningen en vooral: kennis over goede hygiëne. Want van schoon water in een vieze jerrycan word je nog steeds ziek.

Samen met de NGO ICS gaan wij naar scholen, ziekenhuizen en in plaatselijke gemeenschappen om een duurzame hygieneketen op te bouwen om zo deze vorm van kindersterfte zoveel mogelijk de das om te doen.

 

Onze bijdrage

In stichting Hi-Gene wordt de core-business van Vebego met volle kracht ingezet: onze kennis op het gebied van facility management, hygiëne en onze kennis en kunde op het aangaan en optimaal benutten van innovatieve samenwerkingsverbanden.

Hi-Gene zet zich op betrokken wijze in om kennis over hygiëne te delen. Op scholen, ziekenhuizen en in plaatselijke gemeenschappen. Daarnaast faciliteert Hi-Gene in het creëren van een duurzame keten om zo naast educatie ook te kunnen voorzien in schoon water, zeep en sanitaire voorzieningen.

 

Bron: www.hi-gene.org

 

Stichting Hi-Gene gaat weer op reis!

Oktober 2017 | Net als vorig jaar gaan een aantal medewerkers van Vebego Airport Services weer met Hi-Gene naar Ghana. Hier gaan zij op bassischolen voorlichting geven in schoonmaakonderhoud van sanitair. Vitens Evides International (VEI) heeft wederom gezorgd voor mooie, nieuwe sanitaire voorzieningen op basisscholen in de regio Cape Coast. Wij sluiten hier als Stichting Hi-Gene opnieuw op aan om de gebruikers, de basisschoolkinderen, te trainen in het schoonmaken en houden van het sanitair, zodat de ruimtes hygiënische en schoon blijven. Net als vorig jaar doen we dit weer samen met een toneelgroep. Bekijk onze video om een indruk te krijgen van deze prachtige reis!

Bezoek aan Ghana

Oktober 2016 | Een team van 14 medewerkers van Hago Airport Services is in oktober 2016 met Hi-Gene naar Ghana vertrokken. Hier hebben zij samengewerkt met een theatergroep. Samen met de theatergroep is met Hi-Gene een trainingsprogramma uitgevoerd. In totaal zijn 15 scholen in Elmina bezocht.